Lagere energielasten

Verduurzamings­advies op maat voor jouw woning!

plan een afspraak Bekijk stappenplan
Hand,Holding,Digital,Tablet,And,Looking,At,House,Efficiency,Rating.

We hebben er bijna allemaal mee te maken, torenhoge energiekosten. Vanuit financieel en moreel oogpunt hebben we de behoefte om onze woning te verduurzamen. Maar waar begin je?

Het is lastig om zelf een goede inventarisatie te maken van de mogelijkheden specifiek gericht op jouw woning. Kan ik het beste eerst zonnepanelen plaatsen, of moet ik eerst beter isoleren? Is een full-electric warmtepomp geschikt voor mijn woning of kan ik beter een hybride warmtepomp aanschaffen? Wij helpen je graag bij het maken van zo’n inventarisatie!

Wij bieden jou de mogelijkheid om je woning te onderwerpen aan een advies op maat. Aan de hand van een professionele inspectie van jouw huis wordt een adviesrapport inclusief vrijblijvende offertes opgesteld. Daarnaast ontvang je advies over hoe je verduurzaming het beste kunt financieren en word je ontzorgd in de subsidieaanvragen! Tot slot kunnen we ook de uitvoering voor je regelen, waarbij we zorgen voor planning, kwaliteit en een vlotte uitvoering. Kortom, we kunnen je geheel ontzorgen van oriëntatie tot en met uitvoering!

Ben jij op basis van bovenstaande benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk dan ons stappenplan en neem contact met ons op voor een vrijblijvend en verhelderend gesprek!

 

Lage energielasten vormen niet het enige voordeel

Verduurzamen is goed voor de waarde van jouw woning

Vóór de energiecrisis was je 3% van je inkomen kwijt aan energiekosten., na de stijging van de energiekosten is dit maar liefst 9% geworden. We willen dit graag weer terugbrengen naar de oude normen of zelfs helemaal energieneutraal worden.

Door jouw woning te verduurzamen realiseer je inderdaad lagere energielasten, maar dat is niet het enige voordeel. Uit onderzoek (2021) is gebleken dat 17% van het totale voordeel de lagere energielast is. 16% van het voordeel zit in de lagere rente die je kunt krijgen op een hypotheek. Echter 67% van het voordeel zit in de waardestijging van de woning! Dus naast lagere energielasten creëer je ook waardevermeerdering van jouw woning.

Wij kunnen op basis van kengetallen (getallen vanuit onderzoek) uitrekenen hoe groot het voordeel is voor jouw woning. We noemen dit ook wel de groene ruimte!

Wind,Generators,,Ecology

We adviseren welke financiering het beste bij jou past

Financieringsaanvraag en subsidies

Verduurzamen is kostbaar en vaak kan dit niet (geheel) met eigen middelen worden betaald. Gelukkig is het mogelijk om deze investering te financieren met een hypotheek of een lening; we laten hieronder graag de mogelijkheden zien.

Hypotheek

Veel mensen hebben overwaarde in hun woning waardoor er ruimte is om de hypotheek te verhogen. Het voordeel van het financieren met een hypotheek is dat de maandlasten vaak het laagst zijn omdat de hypotheek aflossingsvrij mag of dat je de hypotheek in 30 jaar mag terugbetalen. Daarnaast is een bouwdepot niet altijd noodzakelijk. Het nadeel van het verhogen van de hypotheek is dat er soms hogere (eenmalige) kosten gemaakt moeten worden.

Wij hebben 40 geldverstrekkers in onze portefeuille, dus we kunnen ook bij jouw bank een verhoging regelen.

Energiebespaarlening

De energiebespaarlening is een initiatief van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt tot een bedrag van € 65.000,- een lening aanvragen. De meeste woningen komen in aanmerking voor een lening van maximaal € 25.000,-. De lening moet in maximaal 20 jaar terugbetaald worden. Het voordeel van het financieren met een energiebespaarlening is dat de rente relatief laag is. Het nadeel van de energiebespaarlening kan zijn dat er een bouwdepot verplichting is en dat het krediet wordt ingeschreven in het BKR.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening heb je de mogelijkheid om een hogere lening aan te vragen dan € 25.000,-, je hebt daarnaast geen verplichting voor een bouwdepot. De lening mag in 15 jaar terugbetaald worden. Het nadeel is dat de rente vaak iets hoger ligt dan de energiebespaarlening. Ook deze lening wordt ingeschreven in het BKR.

Mix 

Je kunt er ook voor kiezen om een combinatie van bovenstaande manieren te gebruiken om jouw verduurzaming te bekostigen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan dit interessant zijn. We adviseren je graag over wat het beste bij jouw situatie en jouw woning past!

Stappenplan

De weg naar een duurzame woning en lagere energielasten!

The,Technician,Checking,The,Heating,System,In,The,Boiler,Room
House,Thermal,Insulation,With,Mineral,Wool
 

Lagere woonlasten

in 5 stappen

Stap
1

Inventarisatiegesprek

Tijdens dit vrijblijvende gesprek kunnen we aan de hand van een beknopte verduurzamingscheck een globale inschatting maken van de kosten die gemaakt moeten worden om jouw woning te verduurzamen. Daarnaast doen we een financieringscheck of de kosten voor het verduurzamen van de woning middels een (energie) lening of hypotheek gefinancierd kunnen worden.

Stap
2

Duurzaamheidsadvies

Er komt een energieadviseur op locatie voor een woningopname ten behoeve van het duurzaamheidsadvies. De adviseur brengt verbeterpunten in beeld, zoals bijvoorbeeld het toepassen van isolatie, het plaatsen van zonnepanelen of het aanpassen van je verwarmingssysteem. Daarnaast geeft de adviseur andere duurzaamheidstips waarmee je eenvoudig zelf efficiënter met energie en je verbruik kunt omgaan.

Na de woningopname vindt er een adviesgesprek plaats waarin wordt uitgelegd welke oplossingen het beste zijn voor jouw woning en in welke volgorde het beste verduurzaamd kan worden. Je weet dan ook wat je het beste als eerste kunt doen wanneer je niet voldoende budget hebt om alles in een keer te verduurzamen. De adviezen worden in een uitgebreid rapport vastgelegd.

Vanuit het energieadvies worden er (vrijblijvend) offertes uitgebracht door lokale erkende installateurs.

Stap
3

Financiering

Door een inventarisatie te maken van jouw persoonlijke situatie kunnen we kijken welke vorm van financieren het beste bij jou past. Gaan we de bestaande hypotheek verhogen, kiezen we voor een duurzaamheidslening via het warmtefonds of is een persoonlijke lening de beste oplossing voor jou.

Voor alle drie de financieringsmogelijkheden kunnen we jou begeleiden in dit proces. We hebben 40 geldverstrekkers in onze portefeuille, dus we kunnen ook de financieringsaanvraag voor jouw bank verzorgen. Daarnaast hebben we meerdere aanbieders voor een persoonlijke lening en kunnen we je assisteren om de duurzaamheidslening bij het warmtefonds aan te vragen.

Stap
4

Installatie

Als je een offerte hebt geaccepteerd dan wordt de installatie gecoördineerd, je hebt 1 aanspreekpunt voor alle duurzaamheidsmaatregelen die worden toegepast. De coördinatie van de installatie wordt volledig verzorgd, daarnaast krijg je een uitgebreide garantie op installatiewerkzaamheden.

Stap
5

Subsidies

Door je woning te verduurzamen heb je mogelijk recht op soms forse subsidies. Wij kunnen de hoogte van deze subsidies voor jou uitrekenen, daarnaast kunnen we de subsidieaanvraag voor jou verzorgen.

    Blijf op de hoogte!

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!